Kaukolämpö on helppo ja vaivaton valinta omakotitalossa

Kaukolämmön aikakautena, helppous ja vaivattomuus ovat olleet sen etuja.

Haapajärvellä on lisäksi saatu kuluttaa huoletta poikkeuksellisen edullista lähilämpöä, eikä suuriin hinnankorotuksiin ole tarvetta tulevaisuudessakaan. Kaukolämmön helppoutta on kuvannut aina kiinteistökohtaisten laitteistojen ja koko lämmöntuottojärjestelmän toimintavarmuus. Kaukolämmön vaivattomuuteen on tullut lisäksi parannuksia erityisesti viimeisten 5 vuoden aikana, jolloin tekoäly ja digitaaliset ratkaisut ovat tulleet osaksi myös kaukolämpöä. Digi- ja tekoäly nostattavat asuinviihtyvyyttä mm. huoneistokohtaisten kosteus- ja hiilidioksidiantureiden myötä, jotka ohjaavat termostaatteja säätämään optimaalista lämpötilaa asuintiloissa.  Käytön vaivattomuus näkyy taas sovellusten ja järjestelmien myötä, joilla kaukolämpölaitteistoja voi etäseurata ja ohjata vaikka kännykällä tai tabletilla.

Myös Haapajärven Lämmöna asiakkaat saavat tulevaisuudessa kulutustietoja entistä paremmin selville, sillä uuden asiakasportaalin myötä kaukolämmössä olevien talojen lämmönkulutusta voivat asukkaat seurata päiväkohtaisesti omasta puhelimestaan. Uusi asiakasportaali on tarkoitus ottaa käyttöön jo tämän vuoden puolella, ja sen käyttöönottoa odotellessa vanhimpien mittaristojen uusimista suositellaankin kiinteistön omistajille, jotta etäluku on mahdollista mahdollisimman monen kulutuspaikan osalta.

Vasta valmistunut Lauriloiden koti Haapajärvellä on varustettu uudella kaukolämpölaitteistolla.

Vanhan kodin sähkölämmitys vaihtui uuden kodin myötä kaukolämpöön ja Laurilat kertovat lähellä tuotetun lämmön olevan heille tärkeä asia kuluttajan näkökulmasta. Jo ennen varsinaista rakentamista, olivat Laurilat tiedustelleet tarjousta kaukolämpöön liittymisestä. Talopaketin kilpailutusvaiheessa tuli vastaan ilmavesilämpöpumppu, jota nyt suositaan lämmitysmuodoksi usein talotehtaiden paketeissa. Laurilat päätyivät kuitenkin kaukolämpöön ja antavat kiitosta erityisesti Haapajärven Lämmön palvelusta, joka oli hyvin nopeaa ja sujuvaa aina tarjouksesta liittymän asennukseen ja kytkemiseen asti.

Laurilan talon rakensi paikallinen urakoitsija Talomyynti Huhtala, joka hoiti kaukolämpöön liittyvät kontaktit rakennusvaiheessa. Haapajärven Lämmön toimitusjohtajan kanssa käydyn puhelinsoiton jälkeen Laurilat kävivät allekirjoittamassa liittymäsopimuksen Lämmöllä. Tulevaisuudessa voi liittymäsopimukset allekirjoittaa sähköisesti. Tulevaisuudessa sähköisen allekirjoituksen valitsemalla saattaa kuitenkin jäädä kahvikupillinen juomatta, sillä aina kun asiakkaat vierailevat lämpölaitoksella, on siellä kuumana kattilan lisäksi myös kahvipannu.

Laurilan perhe on tyytyväinen uuden kotinsa lämmitysvalintaan, lähilämpöön joka tuotetaan Haapajärvellä.